Welkom, zie hieronder antwoorden op de veelgestelde vragen.

Voor bedragen boven de 50 euro zijn de verzendkosten gratis. Daaronder zijn de verzendkosten €4,00

De bestellingen worden 1 keer per week op woensdag vers gemaakt zodat ze op donderdag klaar zijn. Woon je in Amsterdam of binnen fietsafstand, en bestel je voor woensdagochtend, dan worden ze op donderdag bezorgt met de fiets. Woon je buiten Amsterdam, en bestel je voor woensdagochtend, dan worden ze donderdag met de postbezorger meegegeven. Zij beloven de bestelling de volgende dag op vrijdag te bezorgen. In de praktijk en zeker met de feestdagen kan dit een dag later zijn. 

De Amsterhammetje moeten in de koelkast bewaard worden, in het meegestuurde kaaspapier. De koelte zorgt ervoor dat water minder snel verdampt en de fermentatie stopt. Het kaaspapier laat vocht door zodat schimmel geen kans krijgt. 

De Amsterhammetjes worden in kaaspapier gewikkeld voor verzending. Op deze manier kan het Amsterhammetjes “ademen” zodat schimmelvorming geen kans krijgt. 

Ik hanteer een ten minste houdbaarheidsdatum van 1 week voor hammetjes die in de koeling worden bewaard. De reden hiervoor is dat de hammetjes uit kunnen drogen en daardoor minder lekker zijn. Groenten zijn niet heel bederfelijk, de Amsterhammetjes zijn verwarmd, gepekeld en gedroogd. Dit zorgt ervoor dat de wateractiviteit in de Amsterhammetjes heel laag is en bacteriën nauwelijks kans krijgen. Dit betekent dat ook na de houdbaarheidsdatum op de label een hammetje over het algemeen goed te eten is. Let hierbij wel goed op je zintuigen en vooral de geur. Bij twijfel kun je contact met ons opnemen. 

Waarom staat er dan een ten minste houdbaarheidsdatum? 

Tot deze datum weet ik uit ervaring dat de hammen nog lekker zijn. Hierna kan de kwaliteit achteruit gaan omdat de hammetjes te droog worden. Dan zijn ze nog goed te eten alleen kan ik geen topkwaliteit garanderen.  

Helaas heb ik op dit moment nog geen stabiele verzendmethode. In eerste instantie probeer ik zelf de bestellingen in Amsterdam te bezorgen op de fiets. Buiten Amsterdam wil ik een bezorgdienst gebruiken. Dit zorgt ervoor dat ik geen vaste bezorgtijd kan garanderen. Ik doe mijn uiterste best om alles binnen 3 werkdagen na bestelling te bezorgen.

Je kunt een Amsterhammetje zo uit de verpakking halen, snijden en eten. Het is heerlijk op de borrelplank, naast je andere favoriete borrelplank hapjes, met wat olijfolie. Verder kun je Amsterhammetjes natuurlijk ook verwerken in allerlei gerechten tijdens het avondeten, lunch of ontbijt. Denk bv aan Amsterhamcarpaccio of vegetarische pasta carbonara met Amsterhammetjes blokjes. 

Op dit moment heb ik alleen mollies payment geïnstalleerd. Dit betekent dat je via IDEAL kan betalen. Wil je via een andere manier betalen, laat dit weten. Dan kunnen we dit installeren. 

Op dit moment kun je ze alleen online kopen en op de Pure Markt in het Frankendaelpark. De eerstvolgende Pure markt vind je helemaal linksonder in de footer. 

Jullie online informatie is beveiligd. Tijdens de betaling is de pagina veilig, gecodeerd en beschermd met encryption software. 

Neem dan even contact met ons op via de Contact pagina.